Bandaj pe lacrimi

Campania de voluntariat „Bandaj pe lacrimi” a debutat, în urmă cu 5 ani, ca proiect umanitar de anvergură, în care sunt implicate toate clasele de vocațional, fiind coordonate de doamnele profesoare Clipa Cecilia și Ciobotea Petronela. În cadrul acestei campanii, este prezentat un spectacol amplu și divers, care cuprinde atât elemente de coregrafie, recitări, piese de teatru, cântece interpretate cu emoție, cât și alte tipuri de activități realizate de elevii Colegiului Național „C. D. Loga”. Pe lângă acest spectacol, în școală este amenajat, timp de două zile, un stand de la care liceenii și cei mai mici școlari pot achiziționa obiecte „handmade”. De asemenea, elevii pot marca aceste momente făcând poze cu diferite personaje: Mickey Mouse, Minnie, Moș Crăciun, Crăciunițe etc. în decursul acestor ani, au fost ajutați copii cu grave probleme de sănătate. Campania noastră a contribuit și la eforturile care au fost făcute pentru salvarea vieții victimei din Colectiv – Andrei Găluț. Anul acesta, am reușit să aducem zâmbetul pe fața a trei familii aflate la ananghie. Copiii familiei Moise, Mara și Maftei, în vârstă de 3 și 5 ani, nu se pot bucura îndeajuns de copilărie, având grave probleme de sănătate. Copilul cel mic, Maftei, are tromboză de venă femurală, boală din cauza căreia își poate pierde piciorul stâng, iar sora sa, Mara, are probleme cardiace, având arterele lipite două câte două. Pe lângă acest caz, noi, elevii claselor de vocațional, am reușit să le facem sărbătorile mai frumoase unor copiiorfani, părăsiți de părinți. O parte din fonduri au fost donate și tânărului Cristi Bociat din Oțelu Roșu, elev ce se confruntă cu grave probleme de sănătate.

Suntem mândrii că am luat parte, chiar dacă într-o mică măsură, la îmbunătățirea vieții unor familii năpăstuite, adunând, doar în anul acesta, peste 6000 lei.

Babeu Patricia

 

În cadrul spectacolului „Bandaj pe lacrimi” desfășurat în data de 13 decembrie 2017 s-a căutat ajutarea unor familii „lovite” de viață și aducerea bucuriei pe fețele lor și al oamenilor prezenți.

Cred că cel mai frumos moment este bucuria unui copil, un copil care zâmbește, chiar și din bucurii mărunte. Asta am văzut noi când eram pe scenă, în sală. Am reușit timp de 3 ore să facem spectatorii să se bucure ca niște copii, râzând de noi sau cu noi, și să facem copiii și mai ales familia să uite de necazuri. Să le arătăm că merită să lupte în continuare, că nu sunt singuri și că mereu există o speranță. Le mulțumesc colegilor și oamenilor pentru mobilizare pentru a strânge o sumă mare pentru familie, profesorilor pentru înțelegere și răbdare și profesoarelor Ciobotea Petronela și Clipa Cecilia pentru îndrumare.

Oricât de greu ar fi în viață, să nu uitaâi să zâmbiți, pentru că o zi în care nu ați zâmbit, e o zi pierdută. Sărbători fericite!

                                               Andra Drăghina

 

Mă bucur că fac parte din această campanie, deja de 2 ani și sunt foarte bucuroasă că putem ajuta copii cu nevoi.

Toți ne-am implicat sufletește în tot acest timp și sper că v-am ajuns și dumneavoastră la suflet, prin momentele noastre. Nu pot descrie ce sentimente am trăit pe scenă, dar știu că aș face asta mereu. Au fost sentimente de tristețe, bucurie, emoție și prietenie, care cred că s-au transmis și publicului. De 5 ani, copii din liceul nostru au ajutat alți copii, care au avut nevoie și mă bucur că noi, cei mici, putem duce această „tradiție” mai departe. Îi mulțumesc doamnei Ciobotea Petronela pentru susținere și pentru că a avut încredere în mine, în tot acest timp.

 

Anne-Marie Szaniszlo