Cei mai buni dintre cei buni 2020

Perseverență, ambiție, muncă… sunt doar câteva substantive ce reprezintă calea spre reușita elevilor Colegiului Național ,,C. D. Loga”. Luni, 13.07.2020, porțile Colegiului Național ,,C. D. Loga” s-au deschis pentru Gala premianților, elevi care au obținut media peste 9 la examenele naționale.
Într-un cadru restrâns, cu masca pe față, doamna director și doamna director adjunct, diriginți, profesori, care le-au fost alături ,,generației cu mască”, i-au premiat pe cei mai buni dintre cei buni, pentru reușitele lor, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat. Aceștia au primit o diplomă pe care scria mesajul ,,YOU ARE THE BEST”, dar și o medalie, care să confirme meritele promoției 2019-2020. În aer, s-a simțit emoția premianților, dar și a mentorilor care le-au fost alături și poate încă le vor fi, sfătuindu-i pe drumul maturizării.

ANDRADA STAN (XII Științe)
Serioasă, preocupată de cunoaștere, tânăra tăcută, dar a cărei vorbă rezonează cu adevărul ce se cere spus! A prins aripi, s-a deschis, a făcut performanță, conștientă fiind de rolul unui elev de 10 (mai ales la mate, la BAC!!!).
MIRIAM LAZĂR (XII Științe)
Miri așa cum o cunoaștem… Altruistă, preocupată să pătrundă tainele științelor (olimpică la bio și mate), mereu la datorie, față de clasă și colegi, și mâna dreaptă a doamnei diriginte. Zâmbetul și privirea senină ne-au făcut să credem în ea, ca într-o speranță a generației, și, a reușit să rămână printre primii până la capăt.
Ruicu Alexandra (XII vocațional) a absolvit Colegiul Național ,,C.D.Loga”,având un rezultat la examenul de bacalaureat cu care se mândrește. După toată străduința și tot efortul pe care l-a depus pentru a trece cu bine peste cea mai importantă etapa a liceului, examenul de maturitate, este foarte bucuroasă că a reușit și a trecut cu brio examenul de bacalaureat.
De-a lungul anilor de liceu, pe lângă toate legăturile pe care le-a format atât cu profesorii cât și cu colegii, legături ce vor rezista timpului, a evoluat din toate punctele de vedere. De aceea dorește să urmeze Facultatea de Pedagogie. Sub îndrumarea doamnei profesoare de pedagogie, a participat la olimpiada naționala de pedagogie și psihologie. Consideră că acest colegiu a avut un rol important în dezvoltarea ei, ajutând-o să devin o persoana care nu își va pierde speranța și care mereu va lupta pentru scopurile ei.
Eleva, Iacobici Melissa  timp de 12 ani a studiat  în cadrul Colegiului Național  C.D.Loga. A obținut rezultate foarte bune în acest parcurs al ei, ce ne oferă încă un motiv în plus să ne mândrim cu realizările  școlii. Nu a ezitat în niciun moment, s-a  implicat cu multă pasiune ,a dedicat mult timp ,ca  să ajute la desfășurarea multiplelor evenimente. Încă din clasele primare a participat la diverse activități și concursuri, olimpiade. Implicarea ei în cadrul echipei de radio LogaRitm și a unui grup de voluntariat a însemnat că tinerii sunt încurajați să se dezvolte și să sprijine comunitatea. Ce înseamnă pentru ea școala? Locul în care își canaliza energia pentru a atinge anumite obiective, deprinderea  anumitor abilități . Competiția era un factor motivațional,esențial într-un colectiv, fiindcă te determină să te autodepășești. După finalizarea studiilor în Caransebeș, a mărturisit că școala devenise speranța spre un viitor mai bun, presărat cu multe posibilități.
Acum 4 ani, eleva Szaniszlo Anne-Marie a ales profilul Umanist al Colegiului nostru, filologie intensiv limba germană. Ca urmare a perseverenței, a obținut nivelul C1, nivel maxim, al atestatului “Deutsches Sprachdiplom”. Pe lângă pregătirea școlară, care atestă și mediile obținute in cei 4 ani de studiu, Anne a publicat doua volume de poezie, “Poeme de înger” și “Antologie de vise”, obținând, totodată, in urma participărilor la concursurile de poezie din țară, numeroase premii:
1. Festivalul Internațional Adrian Păunescu Craiova 2018 -premiul II
2. Festivalul “Emandiana” Pecica 2019- premiul I
3.  Concursul de creație literară “Zâmbetul inocenței” Caransebeș 2018 -premiul III
4. “Repetabilă iubire” Caransebeș 2020 -premiul II
5. Concursul “Universul poeziei” Arad 2020 15 câștigători, se va publica un volum
Încă din clasa a IX-a a avut activitate in cadrul cercului de lectură “Fărâmituri de lectură cu ceai”, unde a întâlnit mari personalități literare ale timpurilor noastre. Totodată, a îmbinat poezia cu acordurile de chitară, participând la diferite spectacole, acte de caritate, dar și concursuri.
1. Festival Național de creație și interpretare “Selele de mâine” Timișoara 2018 -Premiul I
2. Festivalul Internațional Adrian Păunescu Craiova 2019 -premiul II
3. Festivalul “Muzica ne poate uni” Pecica 2020 -Premiul I GOLDEN
Drumul parcurs in cadrul colegiului s-a încheiat cu o reușită la examenul de bacalaureat, obținând media 9,50.
Ghimboașă Petronela-Valentina, absolventă a specializării matematică-informatică, a fost eleva Colegiului Național ”C.D. Loga” Caransebeș încă din clasa I. S-a remarcat prin participarea la concursuri și olimpiade școlare la mai multe discipline, participări în urma cărora a obținut mai multe premii, în special la disciplina chimie.
A obținut rezultate deosebite în cadrul examenului de atestare a competențelor lingvistice la limba germană, DSD-Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz, care este un certificat oficial de limba germană al autorităților de învățământ germane și al Ministerului de Externe care certifică nivelurile de cunoaștere a limbii germane în școlile din întreaga lume. Acest atestat cu recunoaștere internațională conferă celui care îl obține multiple beneficii.
De asemenea, s-a implicat în acțiuni de voluntariat în cadrul clubului Impact și a a susținut activitatea radioului școlii, Logaritm.


Ștefănigă Maria se mândrește cu faptul că a terminat școala generală la sat, dar totuși a reușit să se mențină printre cei buni în liceu iar la bacalaureat să facă parte din „cei mai buni dintre cei buni” cu media 9.41. Printre hobby-urile ei se numără drumețiile, înotul, cititul, dar cel mai mult îi place să-ți petreacă timpul cu familia ei. În decursul anilor de liceu nu a participat la olimpiade sau concursuri, dar și-a investit timpul în alte activități care au ajutat-o să se dezvolte.
Barta Flavia-Dorina, absolventă a Colegiului Național „C. D. Loga” Caransebeș, a luat examenul de bacalaureat cu media de 9,41, cu notele de 8,65 la limba și literatura română, 9,80 la istorie și 9,80 la logică, comunicare și argumentare. În clasa a 11-a a participat la etapa națională a Olimpiadei de limbă engleză desfășurată la Ploiești, fiind singura reprezentantă din județ la secțiunea de limbă a doua la clasa a 11-a. De asemenea, în clasa a 12-a, a obținut locul al treilea la concursul susținut de școală de Ziua Culturii, la secțiunea de poezii, cu poezia „Ars Longa”. Flavia e pasionată de limbi străine, literatură și istorie, dar și de arte, ocupându-se în timpul liber și de scris, pictură sau desen.
Zaița Cosmin Adrian, un elev din clasa a XII-a Filologie, la care nimeni nu se aștepta să obțină o notă mare la bacalaureat. Cu toate acestea, a avut media de 9,38 la acest examen, reușind sa ia 10 la istorie și a promovat atestatul de limbă germană cu nivelul C1 , împotriva tuturor așteptărilor celorlalți.
Are o pasiune semnificativă pentru dansurile tradiționale, începând sa danseze pentru prima dată la vârsta de 12 ani. Urmând un curs la București, a devenit dansator profesionist la 17 ani, absolvind cu nota 10 și a reușit să apară pe scenă alături de ansambluri semnificative ale zonei. Pasiunea pentru folclor a venit odată cu abandonarea fotbalului, fiind fost jucător al echipei de juniori din Caransebeș. A reușit să obțină toate aceste rezultate bune, deoarece nu ii place să piardă niciodată și nu se dă bătut pentru nimic.
ROMINA SURU (XII Științe)
Visătoare, încrezătoare în forța interioară, cu perseverență a ajuns să i se deschidă porțile cunoașterii, prin reușita care i-a încununat munca.
Berejnec Adrian Daniel, absolvent al specializării matematică-informatică, consideră că Colegiul Național ”C.D. Loga” Caransebeș a fost ca o a doua casă pentru el, deoarece de la vârsta de 5 ani a fost înscris la grădiniță în incinta colegiului. Timp de 14 ani a copilărit, dar s-a și maturizat în această instituție.
Cornea Maria este una dintre elevii care a absolvit liceul în anul 2020. Ea fiind în clasa de filologie, a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,28 și intenționează să urmeze facultatea de Litere, Istorie și Teologie deoarece e pasionată de istorie. Mai este pasionată de muzică, dans și călătorii. Întotdeauna a fost o elevă silitoare și cuminte.
Roșu Dan, absolvent al specializării matematică-informatică, a petrecut 12 ani la Colegiul Național ”C.D. Loga” Caransebeș. A obținut rezultate deosebite la Olimpiada sportului școlar, proba de volei, dar a participat la multe alte olimpiade și concursuri.
Drăghina Ioana-Andrada și este mândră absolventă a clasei a XII- a Vocațional , a Colegiului National „C.D.LOGA” , promoția 2020 . Această școală a însemnat mult mai mult decât 4 ani de liceu pentru ea, a însemnat de fapt 12 ani, încă din clasa I, de teamă, mici fiind, apoi de bucurii, prietenii, modele în viață, stres, teze, teste, glume, râsete și plânsete, mai ales acum la finalul clasei a 12- a. A avut oportunitatea de a participa la concursuri sportive alături de cei mai faini profesori de sport, de a cânta in fața unor oameni minunați, foști absolvenți, dar și oameni influenți din țară alături de cel mai talentat profesor de muzica (cu care se mândrește fiindcă este tatăl ei), de a învăța 2 limbi străine (la care poți avea de altfel și atestat) sub îndrumarea unor profesori dedicați și lista poate continua.
Berneanțu Cosmina-Ionela, are 18 ani și este absolventă a Colegiului Național „C.D.Loga”, profilul pedagogic, specializare învățător-educatoare, obținând media 9,13 la bacalaureat. A fost elevă a Colegiului Național “C.D.Loga” din clasa a 5 a, această școală devenind o a doua casă pentru ea. A participat la olimpiada de engleză iar alături de coordonatoarele proiectului, a organizat împreună cu colegii ei campania de voluntariat „Bandaj pe lacrimi”.
Juca Adelina-Iasmina, fostă elevă a clasei a XII-a vocațional, absolventă a Colegiului Național ,,C.D.Loga” pe parcursul celor patru ani de studii liceale a participat la olimpiada de limba și literatura română, la diverse activității împreună cu grădinița PP Nr.4 Caransebeș și la fiecare ediție a proiectului de voluntariat ,,Bandaj pe lacrimi “. Prin intermediul acestui proiect a reușit împreună cu ceilalți colegi să vindece rănile unor copii neajutorați. Concomitent, proiectul ,,Bandaj pe lacrimi” a contribuit la dezvoltarea ei într-un sens pozitiv . A învățat că faptele bune, oricât de mici ar fi ele, aduc multe zâmbete .
JURJ ANA
A atins performanța de a obține media 10(zece ) la Examenul de Evaluare Națională 2020 ,plasând Colegiul Național ,,C.D Loga” în vârful ierarhiei la nivel judetean .
De-a lungul anilor de gimnaziu s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.A participat la numeroase concursuri de poezie și eseuri unde a obținut de fiecare dată rezultate remarcabile:,,Literatura- Artă a cuvântului”, ,,Cel mai talentat recitator”,, Cel mai talentat eseist”
A obținut atestatul de limbă germană nivelul A1 și A2.
Este absolventa a Școlii de muzică din cardrul Colegiului Național ,,C.D.Loga ” Caransebeș .A participat de asemenea la numeroase concursuri de pian si muzică populară unde a obținut rezultate deosebite.Amintim câteva dintre ele: Piano ” Modus Vioendi”, ,,Gugulan cu car cu mere”, ,,Young Artist”, ,, Doina Bistrei”, ,,Ciobănașul”, ,,Grai și căntec din străbuni”
Face parte de asemenea din colectivul redacțional al radioului școlii ,,Logaritm”
TRION IOANA ALEXANDRA
A obținut media 9,87(nouă 87%) la Examenul de Evaluare Națională 2020.
Pe parcursul anilor de gimnaziu s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.
În clasele VI-VIII a obținut diplomă de excelență pentru media generală 10(zece).
A participat la numeroase concursuri și olimpiade școlare unde a obținut de fiecare dată locuri fruntașe: olimpiada de limba și literatura română,olimpiada de limba engleză, concursul ,,Universul științelor”, concursul de informatică ,,Bebras Challenge”, olimpiada de limba germană.A obținut de asemenea atestatul de limba germană nivelul A1 și nivelul A2.
A reprezentat Colegiului Național ,,C.D.Loga”Caransebeș la faza naționala a Concursului Național Transcurricular de lectură și interpretare ,,Ionel Teodoreanu” organizat la Iași obținând rezultate deosebite .
CRISTEA ANDREI IULIAN
A obținut media 9,82(nouă 82%) la Examenul de Evaluare Națională 2020.
Este unul dintre puținii elevii ai județului care a obținut în cadrul examenului de Evaluare Națională 2020 nota 10 (zece) la proba de matematică.
Deși s-a alăturat colectivului de elevi al Colegiului Național ,,C.D.Loga” în clasa a VII-a ,a reușit să se intergreze cu succes și să se facă remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.
Este pasionat de șah,participând și obținând numeroase premii la concursurile de șah organizate la nivelul școlii și la nivelul județului.
ȘTEFĂNIGĂ DANIEL
A obținut media 9,77(nouă 77%) la Examenul de Evaluare Națională 2020.
Pe parcursul anilor de gimnaziu s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.
În clasele V-VIII a obținut diplomă de excelență pentru media generală 10(zece), finalizând ciclul gimnazial cu media generală 10(zece)
A participat la numeroase concursuri și olimpiade școlare unde a obținut de fiecare dată rezultate deosebite: olimpiada de limba și literatura română,olimpiada de matematică,olimpiada de fizică, olimpiada de limba engleză.
A reprezentat Colegiului Național ,,C.D.Loga”Caransebeș la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică ,,Solomon Marcus”organizată la București unde a obținut mențiune și premiu special din parte juriului.

PASCAL MARIA
A obținut media 9,72(nouă 72%) la Examenul de Evaluare Națională 2020.
Este unul dintre puținii elevii ai județului care a obținut în cadrul examenului de Evaluare Națională 2020 nota 10 (zece) la proba de limba și literatura română.
Pe parcursul anilor de gimnaziu s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.
A participat în fiecare an la olimpiada de limba germană ,obținând de fiecare dată rezultate deosebite.A obținut de asemenea atestatul de limba germană nivelul A1 și nivelul A2.
Face parte din echipa de volei a școlii noastre, obținând locul V pe țară La Olimpiada Națională a Sportului Școlar cu echipa de volei-gimnaziu a Colegiului Național ,,C.D.Loga” Caransebeș.
Este legitimată ca jucătoare de volei la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș.
NEGOIȚĂ RADU CIPRIAN
A obținut media 9,55(nouă 55%) la Examenul de Evaluare Națională 2020.
Pe parcursul anilor de gimnaziu s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.
A participat la numeroase concursuri și olimpiade școlare unde a obținut de fiecare dată rezultate deosebite:olimpiada de matematică,concursul interdisciplinar ,,Universul științelor”,concursul interdisciplinar,,Formidabilii”,concursul de informatică ,,Bebras Challenge”.
Este pasionat de tenis,practicând în timpul liber acest sport.
Antonia Gruber, absolventă a clasei a VIII a, este o elevă de referință a Colegiului Național ” C.D.Loga” din Caransebeș, obținând, pe parcursul claselor V-VIII, media generală 10.
Este un copil înțelept, echilibrat, responsabil, empatic.
Își dedică majoritatea timpului lecturii. Iubește literatura română ( participând la diverse concursuri și olimpiade), este pasionată de limba germană, o încântă călătoriile, este interesată de arhitectură.
Dorește să își continue studiile în această școală, unde s-a simțit respectată, înțeleasă, îndrăgită.
ANDA-MĂRGINEANȚU BIANCA
A obținut media 9,30(nouă 30%) la Examenul de Evaluare Națională 2020.
În periada anilor de gimnaziu s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.
A participat la numeroase concursuri și olimpiade școlare unde a obținut de fiecare dată rezultate deosebite:olimpiada de limba și literatura română,olimpiada de fizică, olimpiada de limba engleză,concursul interdisciplinar ,,Universul științelor”,,concursul de informatică ,,Bebras Challenge”.
A participat de fiecare dată ,alături de colegii de clasă, la proiectele extrașcolare înițiate la nivel de școlă.
MICULESCU ANAMARIA DENISA
A obținut media 9,25(nouă 25%) la Examenul de Evaluare Națională 2020.
Pe parcursul anilor de gimnaziu s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.
A participat la numeroase concursuri școlare unde a obținut de fiecare dată rezultate deosebite:,concursul interdisciplinar ,,Universul științelor”,concursul de informatică ,,Bebras Challenge”,concursul interdisciplinar,,Formidabilii”.
In perioda anilor de gimnaziu s-a implicat activ în toate proiectele școlare și extrașcolare inițiate la nivelul școlii.
DETEȘAN FLAVIU RĂZVAN
A obținut media 9,20(nouă 20%) la Examenul de Evaluare Națională 2020.
De-a lungul anilor de gimnaziu s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.
A participat la numeroase concursuri și olimpiade școlare unde a obținut de fiecare dată rezultate deosebite:olimpiada de limbă engleză, ,concursul interdisciplinar ,,Universul științelor”,,concursul de informatică ,,Bebras Challenge”.
A participat la examenul pentru obținerea atestatului de limba germană,reușind să obținând acest atestat.
Face parte din echipa de basket a Colegiului Național,, C.D.Loga”Caransebeș,participând la numeroase competiții sportive .
BARBURE ANASTASIA
A obținut media 9,10(nouă 10%) la Examenul de Evaluare Națională 2020.
Deși s-a alăturat colectivului de elevi al Colegiului Național ,,C.D.Loga” în clasa a VII-a ,a reușit să se intergreze cu succes și să se facă remarcată prin rezultate deosebite la învățătură și purtare.
Este pasionată de lectură și astfel a participat la numeroase concursuri organizate de biblioteca orașului .
Alături de colegii de clasă s-a implicat activ în toate proiectele scolare și extrașcolare organizate la nivelul școlii.