Practica și consilierea școlară – Instrumente eficiente pentru orientarea în carieră a tinerilor (EFICA)

efica

Peste 480 de elevi din județul Caraș-Severin vor beneficia de consiliere și sprijin specializat pentru alegerea unei cariere potrivite.

La Colegiul Național ,,CD Loga” din municipiul Caransebeș a fost prezentat proiectul ,,Practica și consilierea școlară – Instrumente eficiente pentru orientarea în carieră a tinerilor” (EFICA), ce este implementat de unitatea de învățământ în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Caraș-Severin. Patru firme de exercițiu din Caransebeș vor permite dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor, pentru ca tranziția de la școală la viața activă să fie mai ușoară.

Valeria Ungur, coordonator expert consiliere profesională, ne-a precizat că 420 de elevi sunt din liceele tehnologice din județ și 60 de elevi au fost selectați din Colegiul Național ,,CD Loga”. Stagiile de practică se vor efectua și în cele două cabinete dotate cu 30 de computere din liceu, sub forma firmelor de exercițiu. La eveniment a participat și inspectorul școlar general, Nicolae Grindeanu, care ne-a menționat că firmele de exercițiu sunt coordonate de Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița.

,,Acest proiect își propune să eficientizeze angajarea tinerilor în producție pentru că s-a observat un refuz din partea agenților economici de a angaja absolvenții în câmpul muncii. Există o reticență în acest sens, iar acest proiect vine tocmai în această idee. Sigur că el se derulează în baza unui program cu fonduri europene, cofinanțat din Fondul Social European. Alegerea Colegiului Național nu este întâmplătoare, pentru că au fost aleși elevi din clasele a XI-a de la alte specializări decât pedagogie, ținta noastră fiind de a pregăti absolventul în producție cu o mai mare eficiență”, ne-a declarat Nicolae Grindeanu, inspector școlar general.

sursa:expressdebanat.ro