Ziua de Halloween

În ziua de Halloween, vineri, 31 octombrie, elevii Colegiului Naţional „C.D. Loga” ar fi putut crede că nişte colegi puşi pe şotii s-au mascat în pompieri şi le-au luat cu asalt şcoala. În realitate, cei costumaţi în pompieri erau chiar pompieri de la Detaşamentul Caransebeş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin, care au desfăşurat, timp de o oră, o acţiune preventivă, un exerciţiu de evacuare a elevilor şi profesorilor, ca urmare a producerii unui incendiu în Laboratorul de calculatoare al acestui liceu.

„Învăţămintele le vom trage mai târziu, o analiză a exerciţiului o vom face zilele următoare şi vom aduce la cunoştinţa cadrelor didactice ale liceului exact unde s-a greşit şi ce puncte vulnerabile au, astfel încât în cazul producerii unui incendiu real să ştie cum să se evacueze şi să se salveze înainte de venirea noastră”, ne-a spus cpt. Cosmin Ilie, comandantul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Pompierii au venit la Colegiul Naţional „C.D. Loga” cu două maşini de intervenţie şi una de ambulanţă, şi cu 20 de subofiţeri care au făcut în clase informări, încercând, în acelaşi timp, să fie aproape de elevi – dintre care mulţi erau mascaţi adecvat momentului, de Halloween –, arătându-le acestora cum funcţionează tehnica de intervenţie, copiii arătându-se la rândul lor încântaţi să stingă un incendiu imaginar sau să-şi verifice tensiunea ori glicemia în modul cel mai real.

Mădălina DOMAN

sursa:7-zile.com