Ziua patronului spiritual

Marți , 1 noiembrie 2016 , cu ocazia zilei de naștere a patronului spiritual al colegiului nostru , Constantin Diaconovici Loga, scriitor și pedagog  născut la Caransebeș , au avut loc o serie de manifestări în care au fost implicați atât cadrele didactice cât și elevii.

pic-1pic-7

În holul colegiului a fost amenajată o expoziție cu documente și poze referitoare la municipiul nostru. Astfel elevii au putut trece în revista mai mult de un secol de istorie a Caransebeșului,  pozele dezvăluindu-ne  Caransebeșul antebelic, interbelic și postbelic.

pic-2pic-6a

La ora 11:00 , amfiteatrul a devenit neîncăpător ,  elevii de gimnaziu și liceu, conducerea școlii,  cadre didactice și personalități ale vieții culturale și-au dat întâlnire pentru a-l evoca atat pe Constantin Diaconovici Loga , patronul spiritual al colegiului,  cât și îndelungata istorie a Colegiului Național „C.D.Loga” Caransebeș , una dintre cele mai vechi școli de dascăli din România. În cadrul colocviului au luat cuvântul: doamna director prof. Diana Hurduzeu, dl. inspector general prof.dr. Nicolae Grindeanu, dl. prof. Constantin Brătescu , fost director al Arhivelor Naționale din Caransebeș, dl. Ovidiu Roșu , director al Arhivelor Naționale din Caransebeș.

pic-3pic-4

 

În finalul activității , doamna prof. dr. Ariana Covaci , consilier educativ , a prezentat un filmuleț realizat de elevii colegiului nostru în care atât elevii cât și profesorii au raspuns la o întrebare simplă și totodată complicată: „De ce iubiți Colegiul C.D.Loga?”.

pic-5